metalzone.pl
Dołącz już teraz! Bogaty dział download, nowości ze świata muzyki.
portal
Tabulatury Sklep - akcesoria rock/metal
nawigacja
Newsy
Nowości CD/DVD
Kalendarium imprez
Ogłoszenia rock/metal
Mapa Metalzonowców
strefa usera
Mój profil

stare 01-01-2012, 16:16   #1 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Metal, Rock, Elektroniczna

Gram na : Śpiew (Czysty, growl, skrzek), gitara basowa

Piwka Panel Piwny:
Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Immortal-Soul
Domyślnie Premiery filmowe na 2012

Rok 2012 zapowiada się ciekawie dla fanów filmów z pod znaku Fantasy/Sci-Fi, oto kilka przykładów:

Prometeusz
Oczekiwany z ogromnym zainteresowaniem przez fanów serii najnowszy film Ridleya Scotta (Robin Hood, Królestwo Niebieskie, Łowca Androidów), który powraca prequelem pierwszej części "Obcego" której sam był reżyserem. Oby było warto czekać do premiery która zapowiada się na 20 Lipca 2012r. Z ciekawostek powiem że w produkcję filmu zaangażowany został Polak Dariusz Wolski który ma zająć się zdjęciami, wcześniej macał swoje palce w takich produkcjach jak Trylogia Piraci Z Karaibów, Mroczne Miasto, czy pamiętny Kruk z Brandonem Lee. Mały Trailer owej produkcji.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Mroczny Rycerz - Powstanie
Po artystycznym i finansowym sukcesie "Mrocznego rycerza" oczekiwania wobec Christophera Nolana są wysokie. Wierzymy, że twórca "Incepcji" spełni pokładane w nim nadzieje. Zresztą wskazują na to świetna obsada i imponujący zwiastun. Najważniejszym pytaniem pozostaje: czy nowy Zły godnie zastąpi pamiętnego Jokera w wykonaniu Heatha Ledgera? Premiera filmu w Polsce zapowiada się na 27 Lipca 2012r. Muzykę do filmu ma skomponować Hans Zimmer. Mały Trailer.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Hobbit: Niezwykła Podróż
Kolejny Film to "Hobbit" - filmowa adaptacja książki J.R.R. Tolkiena, wstęp do "Władcy Pierścieni", to opowieść pełna niezwykłych wydarzeń i magicznych postaci, przedstawiająca odwieczną walkę dobra ze złem. Hobbit Bilbo Baggins niechętnie wyrusza w niezwykłą i niebezpieczną podróż. Pokierowany przez czarodzieja Gandalfa opuszcza swój przytulny domek w Shire, by wraz z trzynastoma krasnoludami zmierzyć się ze smokiem Smaugiem. Muzykę do tej produkcji ma również stworzyć Howard Shore. Film ma pojawić się 28 Grudnia 2012 roku, oby było warto. Mały Trailer.

YouTube Video

Niesamowity Spider-Man
Nowa obsada, nowy reżyser, nowa historia. Czy zupełnie nowe podejście do najbardziej kasowego komiksu wszech czasów się powiedzie? Jak widać na przykładzie serii o Bondzie, odświeżenie tematu może okazać się wielkim sukcesem.Peter Parker tym razem uczy się jeszcze w liceum. Musi pogodzić się z tym, kim się stał, i wybaczyć sobie śmierć wuja, którego – tak mu się wydaje – mógł uratować. Film trafi na ekrany kin w Polsce 6 Lipca 2012 roku. Mały trailer owej produkcji.

YouTube Video

A wy na jaki z wyżej wymienionych tytułów czekacie?

Julian Tuwim
Immortal-Soul jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-01-2012, 18:21   #2 (permalink)
Administrator

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: http://lastfm.pl/user/Cruisher

Gram na : kaloryferze

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Do momentu obejrzenia zwiastuna Prometeusza myślałem że jednak będzie o czymś innym, a tu znowu obcy, czyli kontynuacja tematyki Ridleya

Batman ma już coraz mniej wspólnego z tym zaje**stym klimatem, więc mi zostanie pewnie tylko podziwiać efekty, chyba ze się Nolan postara.
Pośpiewać przy ognisku zawsze można więc Krasnali nigdy z mało. Chociaż odgrzewanie Władcy Pierścieni to imo średni pomysł, a nowy pająk poza ciekawym plakatem to będzie kolejny filmik dla niedowartościowanych nastolatków... no może nie tylko :P

Poza tym że nie mam czasu ani parcia na oglądanie nowości. Myśle ze wyjdzie kila fajnych tytułów... narazie czekamtylko na

YouTube Video
(wiem że efekty śmieszne momentami ale moze nadrobi fabułą...)

no i jeszcze Dziewczyna z tatuażem:
YouTube Video

żyjemy z nadzieją że odkryjemy dlaczego ją mamy...
Cruisher jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-01-2012, 19:32   #3 (permalink)
Ladies

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: death

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Prometeusz - zobaczę . Lubię tego typu filmy.

the dark knight - WTF ?

Co to jest ? Dodali wszystko jak leci. Najpierw zapach perwersji z udziałem zboczeńca w masce , potem mecz i katastrofa a potem batman. Po jakim kwasie był typ piszący scenariusz ? Dajcie mi trochę !

Spiderman , poprawka - Niesamowity spiderman !

Ale chłam. Dali nowego beznadziejnego aktora i mamy powtórkę z rozrywki. Tak w ogóle to trailer wygląda już jak parodia. Podłożyć tekst i mamy ... tak , komedię .
A tak zapytam. Co sądzicie o tym widoku jak z gry typu FPP ? Tak grafika poraża. To widać że było robione na pc. Te cienie , te ręce , ten strój. Porażka. Mamy parodię .

The divide - fajny . Trochę pod big brother w tym zamknięciu ale obejrzę .

Dziewczyna z tatuażem - moim zdaniem chybiony tytuł. Wygląda na nudny. Nie lubie tego drugiego aktora
Agnes jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-01-2012, 20:40   #4 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Metal, Rock, Elektroniczna

Gram na : Śpiew (Czysty, growl, skrzek), gitara basowa

Piwka Panel Piwny:
Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Immortal-Soul
Domyślnie

Co do Batmana to przyznam się Mroczny Rycerz bardziej mi podchodzi niż te 2 ostatnie tandety pod logiem Batmana, myślę że Nolan się postara i wyjdzie coś ciekawego. A nie jak to rozwolnienie scenarzysty nazywające się Batman & Robin czy Batman: Początek którym niektórzy się zachwycają.

Co do Prometeusza czuje że może Ridley Scott jak i scenarzysta przyłożą się i coś z tego pomysłu wyjdzie, a nie kolejny syf w stylu nowego Predatora czy Aliens Vs Predator. Kto wie, może będzie się oglądało z wypiekami na twarzy.

Co do Divide to film już ponoć był w kinach, ale na świecie. W Polsce go nie pokazywali, bo i nikt nie wykupił.

Co do Dziewczyny z Tatuażem to trudno ocenić, okaże się jak wyjdzie, Poprzednia ekranizacja była całkiem fajna.

Ja jeszcze czekam na kontynuację koprodukcji Rosyjsko-Francusko-Niemieckiej "Trudno Być Bogiem" pod tytułem "Historia Wojny Arkamarskiej"

Julian Tuwim
Immortal-Soul jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 01-01-2012, 21:22   #5 (permalink)
Administrator

Zwiń / Rozwiń info

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Cytat:
Napisał Agnes Zobacz post
...
A tak zapytam. Co sądzicie o tym widoku jak z gry typu FPP ? Tak grafika poraża. To widać że było robione na pc. Te cienie , te ręce , ten strój. Porażka. Mamy parodię .

Dziewczyna z tatuażem - moim zdaniem chybiony tytuł. Wygląda na nudny. Nie lubie tego drugiego aktora
Czytasz mi w myślach. Nie jestem na bieżąco z grami ale to mi bardzo przypomniało Mirrors Edge.
Ad. Dziewczyny z tatuażem to chodzi ci o Craiga? Ja tam go lubię za rolę min. w Inwazji.

Cytat:
Napisał Immortal-Soul Zobacz post
...
Co do Divide to film już ponoć był w kinach, ale na świecie. W Polsce go nie pokazywali, bo i nikt nie wykupił.

Ja jeszcze czekam na kontynuację koprodukcji Rosyjsko-Francusko-Niemieckiej "Trudno Być Bogiem" pod tytułem "Historia Wojny Arkamarskiej"
The Divide - kurna, zasugerowałem się brakiem polskiej premiery...
I jak zawsze nie zapominasz o braciach

stare 01-01-2012, 22:36   #6 (permalink)
Pozytywnie uzależniony

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Marduk

Gram na : Wiadomo czym. Nie ma sensu pisać.

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

No fakt ta animacja ze spidermana to jak z gry komputerowej sprzed dobrych 5-7 lat.
Pleasure_to_kill jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 28-01-2012, 23:49   #7 (permalink)
Administrator

Zwiń / Rozwiń info

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Oi zapomniał bym o Nazistach z księżyca, a tyle na nich czekłem:P
YouTube Video

Odpowiedz

Tagi
youtube

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania