|
|
|
20-08-2010, 14:24
|
#21 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
49 za 37 wypowiedzi
Postawił: 78
|
Cytat:
Napisał Mr.Metal
Nie no exbitz tu sie nie zgodze tak bardzo słaba nie jest.Jest kilka fragmentów które zapadają w pamięci.
|
Jest słaba jak na Maidenów, co nie oznacza, że jest słaba w ogólnym rozrachunku.
Cytat:
Napisał Mr.Metal
Minus dla chłopaków za małe obrażenie Metalliki przed wydaniem płyty.
|
CO TAKIEGO ?!
|
|
|
20-08-2010, 15:31
|
#22 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash/Speed/Black/Death
Gram na : Gitara
Panel Piwny:
Otrzymał:
1 za 1 wypowiedź
Postawił: 1
|
Oto oświadczenie prasowe Ironów przed wydaniem płyty:
“Ostatni album Iron Maiden, “A Matter of Life and Death”, sprzedał się w milionie egzemplarzy na całym świecie w pierwszym tygodniu, z czego 56 tys. w Stanach Zjednoczonych. Dla porównania weźmy takich milusińskich z Pitchfork, Grizzly Bear, których album z 2009, ledwie wymawialny “Veckatimest”, sprzedał się w ilość 33 tys. kopii w Stanach w pierwszym tygodniu. To metaforyczny kuksaniec od fanów metalu dla dupowatych indie-dzieciaków zewsząd.”
Najpierw pojechali po jakimś Grizzly Bear,którego nie znam,ale tak zasłużonemu zespołowi nie wypada tak się wypowiadać o innych.
“Maiden nie przestało robić tego, co robi najlepiej. To dobrze -- gdy inne zespoły wydurniają się ze swoją formułą próbując być postępowymi (sprawdźcie “Load” i “Reload” Metalliki, jeśli musicie), ci kolesie [Iron Maiden] wiedzą, czego chcą ich fani i jak im to dać, dbając tym samym o to, by ich spuścizna stanowiła coś więcej niż wspomina się w utworze Wheatus -- “Teenage Dirtbag”.
A tu się troszkę się Metallice oberwało. Ironi pewnie tego nie pisali, ale chyba powinni to widzieć przed publikacją. Najwidoczniej im to nie przeszkadzało,a ponoć prywatnie lubią się z chłopakami z Mety.
|
|
|
20-08-2010, 18:58
|
#23 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
49 za 37 wypowiedzi
|
Bardzo ciekawe, że pan Ulrich nic z tym nie robi. gdy przypomnę sobie Napstera, to aż dziw bierze, że Maideni nie mają jeszcze sprawy w sądzie.
|
|
|
20-08-2010, 20:03
|
#24 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash/Speed/Black/Death
Gram na : Gitara
Panel Piwny:
Otrzymał:
1 za 1 wypowiedź
Postawił: 1
|
Ha!I dobrze że Meta zniszczyła Napstera ,zresztą wtedy jeszcze Lars chciał zarobić jak najwięcej,więc czemu miał tolerować to że są okradani.Teraz ma już dużo kasy,więc po co walczyć. W tej chwili Meta ma od tego prawników i to oni zajmują się takimi rzeczami może chłopaki nawet nie wiedzieli że taka notka w ogóle powstała. Zresztą nieraz w wywiadach mówili że lubią Maidenów, że to ich słuchali w młodości,na nich się poniekąd wzorowali,szanują ich,więc po co mają ich skarżyć. To niewielka rzecz,ale nie powinna być publikowana,a czytając ją mam wrażenie że pisał ją jakiś kretyn który nie zna przyczyn zmian Metalliki w latach 90. , więc po co to pisze nie znając dokładnie tematu.
Ostatnio edytowane przez exbitz ; 21-08-2010 o 12:09
|
|
|
22-08-2010, 16:37
|
#25 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues
Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
30 za 26 wypowiedzi
Postawił: 77
|
wlasnie przesluchalem ta plytke.w pierwszym utworze ciekawe intro,moim zdaniem zbyt dobre jak na ironow i wiedzialem ze dalej musi byc gorzej i sie nie mylilem,ale w drugiej czesci piosenki zaczyna calkim konkretne granie.El dorado to najgorszy kawalek,strasznie mdly po za calkiem niezlym refrenem.
Piosenki nr 3,4,5,6 mi sie spodobaly i 8,10 sa calkiem niezle.Jak na pierwszzy raz to mysle ze polubie ta plytke i nie jest tak zla,jest dla mnie troche nierowna,dobre momenty przeplataja sie ze slabymi.Dupska to moze mi nie skopala ale jest ok i calkiem zywa w porownaniu do poprzedniej.To moje wrazenia po pierwszym przesluchaniu,jak przeslucham pare razy to jescze sie wypowiem
|
|
|
22-08-2010, 17:39
|
#26 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
49 za 37 wypowiedzi
|
Ja słuchałem kilka razy i powiem Ci, że mniej więcej się z tobą zgadzam, ale... To zabawne, lecz El Dorado wydaje mi się być jednym z faworytóe do bycia najlepszym utworem na płycie (obok The Alchemist, Coming Home i Mother Of Mercy ). Czym więcej słucham teh płyty, tym lepsza mi się wydaje... Na początku w ogóle nie wpadala mi w ucho, ale teraz jest już całkiem nieźle.
|
|
|
22-08-2010, 19:10
|
#27 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues
Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
30 za 26 wypowiedzi
Postawił: 77
|
bo tak jest prawie zawsze za pierwszym razem,jak przesluchujesz plyte,chyba ze naprawde wpada w ucho ale raczej rzadkosc,El dorado mi sie najmniej podoba i w watpie by ten utwor byl moim ulubiunym na plycie
Ostatnio edytowane przez exbitz ; 22-08-2010 o 20:09
|
|
|
|
Tagi
|
2009, 2010, album, albumy, bilety, ciekawe, dark, death, doda, era, exbitz, fakt, fear of the dark, gra, granie, indie, inne, iron maiden, king, mercy, metal, nowe, oświadczenie, przed, płyta, płyty, studio, youtube, zabawne, zespoły, zombie  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|